Aa

Aa

Државни секретар Владимир Илић отворио конференцију под називом „Породични смешај као подршка биолошкој породици“

Државни секретар Владимир Илић отворио конференцију под називом „Породични смешај као подршка биолошкој породици“

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Владимир Илић, отворио је данас конференцију под називом „Породични смешај као подршка биолошкој породици“ коју организује Покрајински завод за социјалну заштиту.


Државни секретар Владимир Илић је подсетио да је Србија међу водећим и једна од најуспешнијих земаља у региону по броју деце која се уместо у институције смештају у хранитељске породице. У 2016. години у установама је било смештено 762 деце док је у хранитељским породицама било збринуто 5.303 малишана.
„Унапређивање заштите деце представља посебан изазов и задатак који је приоритет у националној политици, а реформа система социјалне заштите, која је почела пре 15-так година, у великој мери је унапредила систем бриге о нашим најмлађим корисницима“ -поручио је државни секретар Владимир Илић.
Захваљујући помоћи и подршци УНИЦЕФ-а преко ИПА фондова су обезбеђена средства за развој услуга као што је повремени породични смештај, развој сродничког хранитељства као и услуге породичног сарадника. Поред тога, у Србији се примењује и услуга повременог породичног смештаја за породице и децу ометене у развоју.