Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић на информативном скупу о EaSi програму у Суботици

Државни секретар Ненад Иванишевић на информативном скупу о EaSi програму у Суботици

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, учествовао је данас у Суботици на информативном семинару о EaSi програму – главном фонду Европске уније у области рада, запошљавања и социјалне политике.


Државни секретар Иванишевић позвао је учеснике скупа да напишу добре пројекте и конкуришу за средства из ЕУ фондова. Иванишевић је истакао да је програм EaSi добра шанса за запошљавање на локалном нивоу, а за Србију је посебно значајна његова компонента Микрофинансирање и социјално предузетништво која има за циљ да повећа доступност микрофинансирања осетљивим групама и микро-предузећима, као да и повећа приступ финансијским изворима за социјална предузећа. На тај начин би институције и организације из Србије по први пут добиле приступ једном извору финансирања ЕУ намењеном за развој микрофинансирања и социјалног предузетништва.
До сада је расписано шест јавних позива за ЕаSI. Укупан буџет програма за период 2014-2020. годинa износи 919,46 милиона евра.