Aa

Aa

Државни секретар Министарства на обележавању 25. година од оснивања Дома за одрасла инвалидна лица

Државни секретар Министарства на обележавању 25. година од оснивања Дома за одрасла инвалидна лица

Државни секретар Министарства на обележавању 25. година од оснивања Дома за одрасла инвалидна лица

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миомир Ђорђевић и помоћници министра Сектора за заштиту особа са инвалидитетом и социјалне заштите Биљана Барошевић и Биљана Зекавица, присуствовали су обележавању 25. година од оснивања Дома за одрасла инвалидна лица у Земуну.

 

Том приликом, државни секретар Ђорђевић је честитајући јубилеј, изразио  задовољство стањем у коме се установа,  на челу са директором Микицом Будимировићем налази, као и бројним садржајима којима располажу корисници овог Дома.

 

„Ове године је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уложило око 13 милиона динара за реконструкцију болничких кревета и медицинске опреме. Видели смо да овде има једна од најсавременијих соба за физикалну терапију, која јако помаже корисницима да остану што виталнији, а самим тим и да могу  да се што дуже старају о себи“, нагласио је Ђорђевић.

 

Он је  најавио да ће Министарство и у наредном периоду издвајати средства, како би се омогућили што квалитетнији услови живота корисницима за боравак у Дому.

 

Помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић је истакла да је њен сектор издвојио значајна средства како би се изградили кошаркашки терен и теретана на отвореном, намењена корисницима.

 

„Заиста ми је велико срце када видим наше кошаркаше у колицима да данас вежбају и тренирају, а исто тако и играју ревијалну утакмицу управо на теренима који су изграђени и реконструисани средствима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања“, изјавила је Барошевић.

 

Директор Дома Микица Будимировић подсетио је да је пре 25. година  установа  направљена, како би сва лица са телесним инвалидитетом,  која нису у ситуацији да буду збринута од стране својих сродника,  могла бити адекватно смештена.

„Ми се трудимо да корисницима омогућимо богат садржај живота у Дому, али и оно најосновније што им је потребно, а то је нега. Зато се ми запослени, уз помоћ Министарства , као држава старамо да њима буде добро“,  рекао је Будимировић.

 

Он је рекао да је од оснивања Установе до данас капацитет остао непромењен и да има 80 корисника, о којима брине 63 запослених.