Aa

Aa

Државни секретар Иванишевић: Србија најхуманија држава на избегличкој рути

Државни секретар Иванишевић: Србија најхуманија држава на избегличкој рути

Читај ми

Србија је најхуманија држава на избегличкој рути и за то је добила похвале и међународних институција рекао је данас на скупу ,, Међуинституционална сарадња у решавању проблема мигрантске кризе“ државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић.


Иванишевић је похвалио досадашњу сарадњу ресорног Министарства са невладиним сектором посебно када је мигрантска криза у питању и истакао значајну улогу медија у целом том процесу. Подсетио је да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања са организатором скупа Центром за промоцију људских и мањинских права и одрживог развоја,, Human District“-ом, потписало Меморандум о сарадњи да би се показала права слика мигрантске кризе и позитивна улога Србије у њој, поготово што ће на филмском фестивалу који тај Центар организује бити приказани и филмови на тему миграната.
Директорка ,, Human District“-а , Александра Ковачевић изјавила је да одржани скуп треба да допринесе информисању потенцијалних активиста, медија и стручне јавности као и јачање институционалног дијалога ради стварања позитивне атмосфере у друштву и емпатије грађана према мигрантима. Истакла је да је задовољна сарадњом која та организација има са Владом Србије и свим надлежним институцијама.
Округли сто ,, Међуинституционална сарадња у решавању проблема мигрантске кризе“ одржан је у Градској кући у Суботици.