Aa

Aa

Државни секретар Дејан Антић на Комеморативној академији "Да се не заборави"

Државни секретар Дејан Антић на Комеморативној академији "Да се не заборави"

Државни секретар Дејан Антић на Комеморативној академији "Да се не заборави"

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић присуствовао је Комеморативној академији "Да се не заборави" у Прокупљу.



"Кршећи међународно право, газећи повељу Уједињених нација и све вредности цивилизованог друштва, без одлуке Савета безбедности, 19 земаља чланица Нато пакта бомбардовало је самосталну, суверену и међународно признату СР Југославију, само зато што је желела да сузбије тероризам и разбојничке акције албанских сепаратиста унутар својих граница. Зато је НАТО агресија на нашу земљу у пристојном и цивилизованом делу света остала упамћена као злочин без преседана. Злочин који су карактерисала огромна материјална разарања и велики број пострадалих цивила како српске тако и албанске националности. Па упркос седамдесетосмодневном бездушном разарању наше Отаџбине, и упркос копненим нападима терористичких хорди, српски народ је те 1999. године исказао беспримерни хероизам, несаломиви борбени морал и антологијско родољубље" - навео је државни секретар Дејан Антић.



Академију је организовао Топлички управни округ, а посвећена је обележавању 25. годишњице од почетка Нато агресије на СР Југославију.



Поред државног секретара Дејана Антића присуствовали су и  ратни комадант Приштинског корпуса генерал-пуковник Владимир Лазаревић и начелник Топличког управог округа Златан Миљковић.