Aa

Aa

Држава чини све да најстарији грађани имају достојанствено старење

Држава чини све да најстарији грађани имају достојанствено старење

Држава чини све да најстарији грађани имају достојанствено старење

Читај ми

Поводом Међународног дана стариjих особа, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић посетила је најстарије грађане у Клубу за старије „Радана Пупић“ у Београду, где им је поручила да је Република Србија увек ту уз њих, јер зна, цени и памти све оно што су они урадили за државу и њен народ.  

 

„Данас је дан када још једном треба да се подсетимо колико сте нам важни, а Србији сте важни свакога дана. Ви сте наш темељ, наш ослонац, ви нам показујете како треба да се понашамо, да будемо одговорни, ви сте наши узори и ваша искуства су за нас непороцењива“, навела је проф. др Кисић и честитала најстаријима њихов дан. 

 

Министарка Кисић је истакла да Република Србија на много начина показује да мисли на најстарије грађане и чини све да побољша њихов квалитет живота и финансијски положај. Проф. др Кисић је навела да ће пензије у новембру бити повећане за 9 одсто, као и да се од почетка следеће године очекује повећање од 12 одсто.  

 

Посети Клубу за старије „Радана Пупић“ присуствовала је и градска секретарка за социјалну заштиту Града Београда Александра Чамагић која је најстаријима честитала њихов дан и навела да ће град наставити да чини све као и до сада, како се они не би осећали усамљено.