Aa

Aa

Донета одлука о прекиду радног односа медицинске сестре из Звечанске

Донета одлука о прекиду радног односа медицинске сестре из Звечанске

Донета одлука о прекиду радног односа медицинске сестре из Звечанске

Читај ми

Медицинској сестри Ђ.А. која се несавесно, супротно од прописа, закона и правила, понашала према штићенику Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Београду, прекинут је радни однос.

 

Одлука о доношењу решења о прекиду радног односа (отказу) медицинској сестри Ђ.А. представљена је приликом састанка који је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао са директором Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Зораном Милачићем и руководиоцима ове Установе.

 

Министар Ђорђевић истакао је да ће сваки поступак повреде радне обавезе запослених у установама социјалне заштите бити строго санкционисан.

 

„Након пажљиве анализе немилог догађаја, поштујући законску процедуру, директор је донео одлуку о прекиду радног односа Ђ. А. јер је установљена тешка повреда радног односа. Запослени у Центру су стручни људи који предано и са много љубави обављају свој посао, те је недопустиво да појединац својим непримереним поступањем угрози интегритет читаве Установе“, рекао је министар.

 

Директор Центра Зоран Милачић објаснио је да се на састанку, осим о окончању дисциплинског поступка, разговарало и о проблемима са којима се запослени суочавају, о будућим улагањима и изменама закона, као и о другим актуелностима у вези са радом установе.