Aa

Aa

Дом здравља Лесковац добио ново санитетско возило

Дом здравља Лесковац добио ново санитетско возило

Читај ми

ЛЕСКОВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Алексанадар Вулин предао је данас Дому здравља у Лесковцу ново санитетско возило.

Санитетско возило са комплетном медицинском опремом, вредно 45.000 евра, донација је Банке за развој Савета Европе у оквиру пројекта "Србија: Систем сталне испоруке помоћи мигрантској популацији у Србији".

"Ово је наставак помоћи од преко три милиона евра што је Развојна банка Савета Европе наменила Влади Србије. Посебно да се захвалим што је њихова помоћ увек била директна и увек долазила у буџет Владе Србије, да се користи баш за оно што нам је потребно. Ово возило и када прође мигрантска криза, ма колико трајала, остаће грађанима Лесковца", рекао је министар Вулин.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић подсетио је да је Дом здравља претходно, ново санитетско возило добио пре осам година.

"Добро знамо да је управо наш град део пута којим иду мигранти. Запослени у служби хитне помоћи су помагали мигрантима, не само који су пролазили кроз Лесковац, већ су често боравили у Прешеву и Миратовцу где су помагали мигрантима", нагласио је градоначелник Цветановић.

Директор Дома здравља у Лесковцу Славиша Божић оценио је да ће ново возило допринети да се пацијентима веома брзо укаже неопходна помоћ.

"Дом здравља Лесковац покрива површину од 1.025 квадратних километара и 144 насељена места. По тим параметрима смо на другом месту после Дома здравља у Новом Саду. Ми смо само прошле године нашим возилима прешли 540.000 километара", рекао је Божић.

У оквиру истог пројекта од Банке за развој Савета Европе, санитетско возило добио је и Градски завод за хитну медицинску помоћ Београд.