Aa

Aa

Договорена испорука робе домовима за старе и геронтолошким центрима

Договорена испорука робе домовима за старе и геронтолошким центрима

Договорена испорука робе домовима за старе и геронтолошким центрима

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, како је раније и договорено, одржао је састанак са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом на којем је установљен начин за испоруку потребне робе најстаријим грађанима који живе у геронтолошким центрима и домовима за старе, с обзиром да им је забрањено кретање ван установе, као и посете, због ванредног стања.

 

На састанку је договорено да Привредна комора упути свим установама за смештај најстаријих грађана Инструкцију, којом су јасно дефинисана правила и начини испоруке.

 

Министар Ђорђевић рекао је да овај предлог усвојен након састанака Kризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица болести коју изазива COVID-19 по привреду, којим је председавао председник Александар Вучић.

 

„Наши најстарији грађани су заиста најугроженији када је у питању корона вирус и зато смо предузели све мере како бисмо их заштитили. Обезбеђивање потребних намирница, лекова и других потрепштина је најбољи начин да им помогнемо да овај тежак период лакше преброде“, рекао је Ђорђевић и захвалио Привередној комори на подршци.

 

Министар је још једном истакао да у геронтолошким центрима и установама за смештај корисника социјалне заштите на територији целе Србије, које су у надлежности Министарства нема оболелих од вируса SARS – CoV-2. Он је навео да је у сталној комуникацији са свим надлежнима који му свакодневно јављају најновије информације и подсетио да ће јавност бити обавештена о свим актуелностима у вези са поменутом ситуацијом и путем сајта Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.