Aa

Aa

Додељене награде "Човек године"

Додељене награде "Човек године"

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је вечерас, на додели награда, "Човек године", да у систему социјалне заштите не постоји вишак запослених и поручио да су они најбољи део Србије.

"У самој социјалној заштити неће бити смањивања запослених, али има смањивања у Министарству, дакле у нашој бирократији, у ПИО Фонду и Националној служби за запошљавање", рекао је Вулин на свечаности у Народном позоришту.

Он је казао да је у социјалној заштити запослено око 14.000 људи, који брину о више од 3,3 милиона корисника.

Награде су додељене у пет категорија: запосленом у центру за социјални рад или органу старатељства - Зорану Миросављевићу из Београда који је руководилац Одељења Обреновац у оквиру Градског центра за социјални рад Београд, запосленом у установи социјалне заштите за смештај деце и младих - Драгану Роловићу који је директор Завода за васпитање деце и омладине Београд, као и запосленом у установи социјалне заштите за смештај одраслих и старијих лица - Владици Станојевићу који је директор Завода за смештај одраслих лица "Мале пчелице" из Крагујевца.

Такође, појединцу који је пре одласка у пензију био запослен у систему социјалне и породичне заштите - Радмили Митровић из Неготина и хранитељу - Јелени Аметовић из Бојника.

Посебну захвалницу Министарство је доделило специјалисти за програм заштите деце у УНИЦЕФ-у Кетлин Брашић.

Реч је признањима која Министарство за рад додељује установама и изузетним појединцима који раде у систему социјалне заштите.

"Србија треба да се загледа у вас и види каква би требало да буде. Поносан сам што сам део најбољег и најхрабријег дела Србије", поручио је Вулин.

Он је казао да се то министарство уклопило у максимално дозвољени број запослених у социјалној заштити.

"У домовина за незбринуту децу и старе, ометене у развоју... нема вишка запослених и ниједан радник у социјалној заштити неће бити отпуштен. Имаћемо ту мало другачију рационализацију и гледати да тамо где нас има мало више то раширимо, а где нас има мање додамо још неке људе", казао је Вулин.

Он је нагласио да је реч о људидма који сваки дан обилазе људе који су напуштени и тешко живе.

Министар је захвалио Удружењу осигуравача Србије који већ другу годину подржавају манифестацију "Човек године". Награђени су добили по 200.000 динара.

"То нису буџетска средства већ новац оних који хоће да поделе део свог профита и покажу колико цене то што раде људи у социјалној заштити", навео је Вулин.

Он је нагласио да се посао у социјалној заштити не ради због новца и да ти радници немају велика примања, али да они могу да кажу да су можда и најхрабрији део овог друштва.

Роловић је рекао да је та награда велико признање и да је доживљава као велики ветар у леђа.

Radni dan socijalnog radnika from Covek Godine on Vimeo.