Aa

Aa

Додељене награде "Човек године"

Додељене награде "Човек године"

Читај ми

Београд - У београдском Народном позоришту вечерас су додељене награде "Човек године" Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Награде су додељене у пет категорија у циљу пружања подршке и истицања појединаца који су својим радом допринели унапредјењу социјалне заштите и то: појединцу, професионалцу, стручњаку, запосленом у Центру за социјални рад, установи социјалне заштите за смештај деце и младих, установи социјалне заштите за смештај одраслих и старијих лица, као и лицу које је пре одласка у пензију било запослено у систему социјалне заштите и хранитељу.

Ово признање добили су Милутин Маринковић, специјални педагог из Центра за социјални рад у Вршцу, Љубиша Јовановић из Центра за заштиту одојчади из Београда, Зоран Суботић директор Геронтолошког центра Обреновац, хранитељ Милован Милутиновић из Обреноца и пензионерка Бранка Давидовић.

Они су добили по 200.000 динара које је донирало Удружење осигуравача Србије.

Мнистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин на свечаности је рекао да влада штеди на свему, али не и на социјалним давањима, истакавши да ће ова награда постати традиција, јер ће остати свест и потреба да се Србији покаже најлепше лице државне управе.

"У новинама и телевизији увек читамо све најгоре. Све најружније, најтужније, и увек сте криви и увек сте некоме дужни, а често Србија не види какви људи раде у њеним институцијама и брину за оне од којих друштво окреће главу", рекао је Вулин.

Он је посебно нагласио да 2.100 запослених у центрима за социјални рад брине о 700.000 корисника.

"Вечерас говоримо о томе, окрећемо најлепше лице, први пут у историји министарства окрећемо најлепша и најпоноснија лица", рекао је Вулин на отварању манифестације запосленима у области социјалне заштите и поручио им да нису сами и да уз себе имају владу која, како је поновио, не штеди на социјалним давањима.