Aa

Aa

Додела захвалница „тихим херојима“ социјалне заштите

Додела захвалница „тихим херојима“ социјалне заштите

Додела захвалница „тихим херојима“ социјалне заштите

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Комора социјалне заштите започели су доделу захвалница установама и појединцима за изузетно залагање и пожртвованост у заштити корисника током епидемије COVID-19.

 

Планирана је додела захвалница за 37 установа и пружалаца услуга и за 27 појединаца, са циљем да се истакне њихов труд и пожртвованост у најтежим околностима. 

 

Захвалнице су додељене установама у Београду - Прихватилишту за децу Београда, Установи за смештај одраслих лица са инвалидитетом Земун, Дому за старе „Сунчана падина“, Дому „Моја оаза“ из Земуна, а наредних дана биће уручене и осталим установама и појединцима.  

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић захвални су свим запосленима у систему социјалне заштите на доприносу у заштити живота и здравља корисника. 

 

Систем социјалне заштите је током претходне године био изложен великим изазовима услед неповољне епидемиолошке ситуације која је захтевала промену начина рада и реорганизацију свих установа социјалне заштите, пружалаца услуга и центара за социјални рад. 

 

Сви запослени су уз велике напоре успели да спрече или ублаже последице епидемије. Установе у којима су смештени корисници, постале су дом и за запослене, који су улазили у добровољне изолације и остајали у установи по 15 и више дана.