Aa

Aa

Ђорђевић: Започели смо разговор о минималној цени рада

Ђорђевић: Започели смо разговор о минималној цени рада

Ђорђевић: Започели смо разговор о минималној цени рада

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар финансија Синиша Мали одржали су данас консултативни састанак уочи почетка преговора са представницима синдиката и послодаваца о повећању минималне цене рада.

 

“Започели смо разговор о минималној цени рада. Министар Мали ме је упознао са свим параметрима који утичу на висину минималне цене рада, а који су превасходно везани за економску ситуацију у земљи. Наш председник Александар Вучић дао нам је јасну смерницу када је у питању повећање минималне цене рада. Трудићемо се да утврђена минимална цена рада буде компромисно решење добијено на основу преговора све три стране, државе, послодаваца и радника”, рекао је Ђорђевић. 

 

Министар финансија Синиша Мали истакао је да је циљ Владе Републике Србије да се побољша квалитет живота грађана у земљи, те да је у том смислу интерес државе да настави са повећањем минималне цене рада. 

 

“Само у последње две године минимална цена рада је повећана за 18,6%, а са значајнијим повећањем ћемо наставити и даље. Са друге стране, желимо да уведемо још олакшица за привреду, како би то повећање било на здравим основама. С обзиром на то да нас ускоро очекује и повећање плата и пензија, то ће све утицати на бољи животни стандард грађана Србије, што је и основни циљ Владе. Очекујемо да ће висина просечне плате већ у децембру достићи 500 евра, баш као што је најавио и председник Александар Вучић. Управо то је резултат реформи које смо започели пре неколико година”, рекао је Мали. 

 

У наредних десет дана министар Ђорђевић ће одржати појединачне састанке са послодавцима и представницима синдиката како би чуо њихове ставове, након чега ће почети формални преговори о минималној цени рада.