Aa

Aa

Ђорђевић: Важно је да негујемо традицију

Ђорђевић: Важно је да негујемо традицију

Ђорђевић: Важно је да негујемо традицију

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је свечани скуп поводом промоције књиге „Сукоб митова-сачувати од заборава“ и културно уметничке изложбе “Солунске армије“, “Војвода Луне – један човек, једно време, један град“ , “Графичка ликовна колонија - Екс Либрис – Први светски рат“ у четвртак, 12. децембра који је организовало Удружење бораца „САБОР“ из Горњег Милановца у партнерству са Савезом борачких организација Србије, под покровитељством ресорног Министарства.

 

„Министарство подржава удружења и савезе и као такво препознало је њихов значај и улогу у традицији ослободилачких ратова. Циљ оваквих манифестација је да упознамо грађане о значају које Удружење има и самим тим да чувамо сећање на оне који су се борили за нашу земљу“, рекао је министар.

 

Он је овом приликом истакао да је промоција културно уметничких садржаја веома важна, да традицију треба да негујемо и да се сећамо наших хероја.

 

„Министарство ће наставити да подржава овакве и сличне пројекте и да се са пуном пажњом посвећено бави питањем бораца и њихових породица. Желимо да им обезбедимо најбоље могуће услове и покажемо захвалност за све што су учинили за нашу децу“, подвукао је Ђорђевић.

 

Председник Удружења Бора Боровњак захвалио је министру на подршци и рекао да је Министарство увек имало слуха за добре ствари.

 

„Савез је овом приликом представио реализацију пројекта под називом: Сачувати од заборава. Удружење бораца „САБОР“ имало је идеју да кроз осврт на нашу прошлост остави отисак у времену како на своје претке, тако и на своје саборце и пријатеље које време односи у беспуће заборава“, истакао је Боровњак. 

 

Поред  министра Ђорђевића скупу су присуствовали посебни саветник министра Ана Ђокић, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, председник Удружења Бора Боровњак, директор Културног центра – Драган Арсић, председник Савеза борачких организација “САБОР“ Дејан Марјановић.