Aa

Aa

Ђорђевић: Унапређењем рада Националне службе за запошљавање грађани ће лакше доћи до посла

Ђорђевић: Унапређењем рада Националне службе за запошљавање грађани ће лакше доћи до посла

Ђорђевић: Унапређењем рада Националне службе за запошљавање грађани ће лакше доћи до посла

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, приликом данашње посете Шапцу, обишао је филијалу Националне службе за запошљавање, филијалу Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, као и Геронтолошки центар, како би се уверио у каквим условима раде запослени ових институција, али и како би их упутио у план рада за наредну годину. 

 

Министар Ђорђевић истакао је да је један од приоритета ресора којим руководи унапређење рада филијала Националне службе за запошљавање, како би грађанима омогућили да што пре и што лакше дођу до запослења.  

 

„Један од важних циљева је да приближимо рад филијале Националне службе за запошљавање грађанима, јер желимо да грађани осете нашу пажњу, да схвате да данас држава брине о сваком раднику и да пружа свим незапосленима прилику да раде, обезбеде егзистенцију и тако оснују своју породицу“, рекао је министар Ђорђевић и додао да страха од губитка посла, као последици неуспелих приватизација двехиљадитих година, данас нема, јер је Република Србија финансијски стабилна земља.  

 

Ђорђевић је истакао да је брига о старима такође један од главних приоритета рада Влада Србије те је овом приликом обишао Геронтолошки центар и ПИО фонд како видео на које начине Министарство може да помогне овим установама да би њихови корисници имали још квалитетнију услугу. 

 

„Геронтолошки центар у Шапцу је недавно комплетно реновиран, али су преостала минимална улагања. Потребно је набавити опрему за кухињу и перионицу веша, као и неколико телевизора, што ће Министарство свакако обезбедити у току наредне године. Kада је у питању ПИО фонд, причали смо о измештању шалтер сале са четвртог спрата у приземље, с обзиром на то да је у овом тренутку неприступачна најстаријим суграђанима, а посебно корисницима инвалидских колица“, закључио је министар.