Aa

Aa

Ђорђевић у Новом Пазару о начину решавања проблема насиља

Ђорђевић у Новом Пазару о начину решавања проблема насиља

Ђорђевић у Новом Пазару о начину решавања проблема насиља

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је у Новом Пазару, јавној расправи о Предлогу Националне стратегије о спречавању и сузбијању насиља над децом за период од 2020- 2025.године са Акционим планом. Како је истакао јавна расправа је прилика да се размене мишљења и пронађу најбољи начини за решавање проблема насиља. 

 

 „Неопходно је да се расправе одржавају у свим градовима у Србији јер је најбитније да се чује мишљење свих грађана јер ће то помоћи да ова Стратегија буде на највишем нивоу, да буде спроводива и да се зна ко је одговоран“, истакао је Ђорђевић. 

 

Насиље која погађа све категорије становништва, од жена, мушкараца, насиља над децом, вршњачког насиља, а ресорно Министарство улаже максималне напоре у остваривању бољих резултата. 

 

„Спречавање насиља над децом је веома важна тема. Сва деца заслужују безбрижно одрастање, а обавеза државе је да је пружи. Сви заједно морамо да се бавимо решавањем овог проблема“, подвукао је министар.

 

Након јавне расправе министар је посетио и Националну службу за запошљавање, Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање. 

 

„Задовољан  сам радом обе установе, али да увек постоји места за унапређење рада“, нагласио је министар и додао је да би желео лично да се увери у рад институција које су у надлежности Министарства и уколико је потребно пронађе начина за унапређење сарадње.

 

Поред министра Ђорђевића расправи су присуствовали градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, председник Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Родољуб Чукановић, помоћник министра Слађана Чабрић и  посебни саветник министра Драган Вулевић.