Aa

Aa

Ђорђевић у Новом Пазару и Тутину

Ђорђевић у Новом Пазару и Тутину

Ђорђевић у Новом Пазару и Тутину

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Нови Пазар и Тутин,  где је поручио да ресорно Министарство пружа апсолутну подршку и помоћ у борби против вируса COVID -19.

 

Ђорђевић је овом приликом посетио Центар за социјални рад и Домско одељење за одрасле и старије у Новом Пазару, као и Дом за лица ометена у менталном развоју у Тутину, где је разговарао са директорима и запосленима о тренутној епидемиолошкој ситуацији изазваном корона вирусом, превентивним мерама и плановима за наредни период.

 

“Превентивне мере које су на снази већ четири месеца дале су добре резултате, на сву срећу тренутно у установама нема заражених корисника, надам се да ће тако и остати и да ћемо успети да их сачувамо од корона вируса. Људски животи и здравље су оно најдрагоценије што имамо и морамо истрајати у овој борби и сачувати их”, рекао је Ђорђевић. 

 

Министар је подсетио да ће у Тутину бити изграђен нови Дом, исти какав је обезбеђен и у Новом Пазару, како би корисници имали адекватније услове за боравак. 

 

“Иако се боримо против корона вируса и свима нам је веома тешко због тога, не смемо да одустанемо од наших циљева, међу којима је и унапређење услова у којима бораве корисници у установама социјалне заштите. Kао што сам и раније рекао, политика председника Александра Вучића јесте једнака брига о свим грађанима. Помоћ ће добити сви они којима је она потребна, борићемо се и за унапређење услова рада, веће плате и пензије. Нећемо дозволити да шачица људи обрише оно што је ова Влада урадила, а урадила је више него све претходне у последњих 50 година”, закључио је Ђорђевић.