Aa

Aa

Ђорђевић : Сваки радник мора да се врати својој породици здрав на крају радног дана

Ђорђевић : Сваки радник мора да се врати својој породици здрав на крају радног дана

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, заједно са амбасадором Краљевине Холандије у Србији Њ. Е. Хенком ван ден Доолом и директором компаније „Heineken“ у Србији Никосом Зоисом, посетили су пивару компаније „Heineken“ Србија у Новом Саду поводом Међународног дана безбедности и здравља на раду.

 

„Влада Републике Србије ову годину прогласила је Годином безбедности и здравља на раду, на иницијативу ресора којим руководим, управо наглашавајући важност безбедног рада. Сваки радник мора да се врати својој породици здрав на крају радног дана. Да би тако било, држава и послодавац су у обавези да грађанима обезбеде боље услове рада, заштиту и безбедност на раду“, изјавио је министар.

 

Ђорђевић је такође истакао да је ниво стандарда безбедности и здравља на раду Краљевине Холандије узор Србији.

 

„Трудимо се да низом активности и стратегијама подигнемо ниво безбедности и здравља на раду на највиши могући. Нови Закон о здрављу и безбедности на раду биће модеран и  по највишим могућим стандардима. Марљиво ћемо радити на пружању још веће бриге нашим радницима, који ће на тај начин бити сигурни да је држава на њиховој страни“ рекао је министар, захваливши се амбасадору Доолу на сарадњи и истакао да верује да ће Србија ове године имати конкретне резултате на овом пољу.

 

Министар Ђорђевић навео је и да Министарство ове године очекује и Закон о осигурању од повреда на раду ради накнаде штете, да ће наставити са инспекцијским надзорима,  као и да ће бити још оштрије према онима који крше закон, са циљем да се злоупотреба права радника искорени.