Aa

Aa

Ђорђевић Шојгуу честитао Дан победе над фашизмом и изузетну организацију Војне параде

Ђорђевић Шојгуу честитао Дан победе над фашизмом и изузетну организацију Војне параде

Ђорђевић Шојгуу честитао Дан победе над фашизмом и изузетну организацију Војне параде

Читај ми

Дан победе над фашизмом и изузетну организацију Војне параде министру одбране Сергеју Шојгуу и именовање за шефа Агенције „Руска сарадња“ Јевгенију Примакову, честитао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у званичним писмима које је уручио амбасадору Руске Федерације у Србији Александру Боцан-Харченку.

 

У писму које је намењену министру Шојгуу наводи се да Војна парада, представља  свечаност у којој су се ујединили радост, сећање и туга, где је цео свет имао прилику да види моћно наоружање којим Руска Федерација може да се похвали као и војнике и старешине који су спремни да својом чашћу бране своју домовину.

 

„Поносећи се чињеницом да су српски и руски народ привржени слободарској традицији и да су у Другом светском рату били на истој страни права и правде, борићемо се и у будућности за важну мисију очувања тешко стечене слободе, мира и стабилности“, поручио је Ђорђевић. 

 

Поред срдачне честитке Ђорђевић је Шојгуу послао и поштанску марку коју је Република Србија прва у свету издала у част прославе 75. година победе у Другом светском рату и Бесмртног пука на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића и на предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. 

 

„Република Србија је привилегована најближим пријатељством са Руском Федерацијом и искрено смо захвални на пруженој подршци државним и националним  интересима наше земље“, рекао је Ђорђевић.

 

Овом приликом амбасадор Боцан - Харченко уручио је министру Ђорђевићу позив за посматрање процеса руског гласања о одобравању измена и допуна Устава Руске Федерације, које се одржава 1. јула у тој земљи.