Aa

Aa

Ђорђевић: Сарадња Србије и Словеније на високом нивоу

Ђорђевић: Сарадња Србије и Словеније на високом нивоу

Ђорђевић: Сарадња Србије и Словеније на високом нивоу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је данас онлајн састанак са министром рада, породице, социјалних послова и једнаких могућности Републике Словеније Циглер Краљем, о темама које су од заједничког интереса за Републику Србију и Републику Словенију.

 

Министар Ђорђевић током разговорао осврнуо се на досадашњу добру сарадњу два ресорна министарства.

 

Овом приликом истакнуто је да наше две земље имају блиске билатералне односе који се огледају и кроз потписан Споразум о запошљавању српских држављана у Републици Словенији и Меморандум о безбедности и здрављу на раду.

 

На састанку су размењена искуства двеју земаља о примени прописа из области социјалне заштите, запошљавања, а имајући у виду планирано унапређење законодавства Републике Србије у овима областима. Такође, размењене су и информације о предузетим мерама и активностима усмереним ка превазилажењу проблема са којима су се суочиле и даље се суочавају две земље, а који су настали услед пандемије изазване вирусом COVID-19, а нарочито у области социјалне заштите.

 

Овом приликом договорено је да се због епидемије корона вируса у наредном периоду одрже онлајн састанци на нижем нивоу. На позив министра  Републике Словеније, министар Ђорђевић посетиће Љубљану када буду створени услови за то.

 

Састанку су присуствовали државни секретар Бојана Станић и амбасадор Републике Словеније у Републици Србији Дамјан Бергант.