Aa

Aa

Ђорђевић са представницима удружења приватних установа социјалне заштите

Ђорђевић са представницима удружења приватних установа социјалне заштите

Ђорђевић са представницима удружења приватних установа социјалне заштите

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима удружења приватних установа социјалне заштите и представницима приватних установа социјалне заштите о унапређењу досадашње сарадње и будућим плановима како би се најстаријима обезбедили још квалитетнији услови живота, као и о начину за спровођење вакцинације корисника и организацији посета у току тренутне епидемиолошке ситуације.

 

Министар Ђорђевић навео је да се ресорно Министарство, у оквиру своје надлежности, залаже да најстаријим грађанима Србије обезбеди све оно што је неопходно за достојанствено старење, као и да сарадња са приватним институцијама може у многим сегментима томе да допринесе.

 

„Изградња нових, али и реконструкција већ постојећих домова за старе један су од начина којим желимо да покажемо да заиста желимо да наши најстарији грађани живе у најбољим условима и да имају адекватну негу. Такође, један од видова унапређења сарадње свакако је и потписивање Оквирног споразума о сарадњи са приватним домовима“, рекао је министар. 

 

Ђорђевић је навео да је веома битно искоренити све оне домове који раде на црно, односно који раде без дозволе, и оних који раде у сивој зони, јер осим што другим установама представљају нелојалну конкуренцију, они корисницима не пружају сигурност и услове које треба да имају. Према његовим речима, доношењем новог Закона о социјалној заштити, који ће бити заснован на стручној пракси и искуству, систем социјалне заштите ће се такође додатно унапредити.  

 

Састанку су присуствовали државни секретар Ненад Нерић и помоћник министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Слађана Чабрић.