Aa

Aa

Ђорђевић са новопостављеним амбасадором САД-а о унапређењу сарадње две земље у областима од заједничког интереса

Ђорђевић са новопостављеним амбасадором САД-а о унапређењу сарадње две земље у областима од заједничког интереса

Ђорђевић са новопостављеним амбасадором САД-а о унапређењу сарадње две земље у областима од заједничког интереса

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеним  амбасадором Сједињених Америчких Држава, Њ.Е. Ентонијем Годфријем, пожелео му успешан мандат и представио стратешке циљеве ресорног министарства у 2020. години.

 

Министар Ђорђевић истакао је да ће институција на чијем је челу унапредити сарадњу са САД-ом у областима од заједничког интереса, те захвалио на подршци коју пружају Србији у спровођењу реформи и у европским интеграцијама.  Навео је да су борба против рада на црно, увођење социјалних карата, спречавање економских миграција као и борба за бољу демографску слику приоритети рада Министарства. 

 

Ђорђевић је истакао да постоје три фактора који утичу на одлазак грађана из своје земље, а то су материјални положај, брига државе о грађанима и друштвени живот. Он је подвукао да у Србији грађани знају да држава брине о њима, да по питању друштвеног живота предњачимо у односу на остале земље, као и да је економска ситуација све боља те да ће ускоро сви фактори бити у потпуности испуњени, јер су нам грађани приоритет као и спречавање економских миграција.

 

„Председник Александар Вучић желео је да родитељи имају више времена за своју децу и увео је радно време у државним установама од 7:30 до 15:30. Следећи његов пример прво смо Министарство које је увело флексибилно радно време, јер смо желели да нашим запосленима пружимо могућност да лакше распореде своје приватне и пословне обавезе и буду посвећенији својој породици“, рекао је Ђорђевић.

 

Њ.Е. Ентони Годфри похвалио је увођење флексибилног радног времена и истакао да су билатерални односи Србије и САД-а на задовољавајућем нивоу, али да те односе треба свакодневно још више развијати. Како је навео настојаће да ће током свог мандата пружи подршку развоју односа две државе.

 

На састанку је договорено да министар Ђорђевић и амбасадор Годфри почетком фебруара посете новоотворено Прво прихватилиште Трговине људима, за чију изградњу је амбасада САД-а донирала финансијска средстава.