Aa

Aa

Ђорђевић присуствовао свечаној промоцији кадета: Држава је јака само онолико колико је њена војска јака

Ђорђевић присуствовао свечаној промоцији кадета: Држава је јака само онолико колико је њена војска јака

Ђорђевић присуствовао свечаној промоцији кадета: Држава је јака само онолико колико је њена војска јака

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је свечаној промоцији 152 кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА у прве официрске чинове потпоручника, коју је предводио председник Александар Вучић.

 

Честитајући прве официрске чинове најмлађим потпоручницима Војске Србије, министар Ђорђевић је истакао да су пред њима разни изазови, пре свега доношење важних одлука од којих зависи успешно извршење постављеног задатка.

 

„Држава је јака само онолико колико је њена војска јака. Наши официри се и образују са циљем да створе свестрану, радозналу личност, увек жедну нових знања, која ће знати да се одупре свакој агресији“, објаснио је Ђорђевић и истакао да је веома поносан на систем војног школства. 

 

Према речима министра кадети који су данас промовисани у прве официрске чинове потпоручника настављају традицију својих предака, унапређујући своја знања и вештине најсавременијим образовним поставкама.

 

„Војска Србије је од данас богатија за официрски строј, за који сам сигуран да ће знати да се ухвати у коштац са најтежим проблемима и на тај начин очувати осећај стабилности, сигурности и мира у нашој Србији“, закључио је Ђорђевић. 

 

Како је навео, они су најмлађи официри у дугој и славној традицији српске војске, коју су исписале величанствене победе, херојски подвизи и славне војсковође.

 

„Посао нових потпоручника је да чувају, бране и штитите независност и суверенитет наше Србије“, закључио је Ђорђеић. 

 

На свечаној промоцији председник Александар Вучић доделио је најуспешнијим кадетима пиштоље са посветом. 

 

Први у рангу вида Копнене војске је Огњен Златић, прва у рангу вида Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране је Анђела Богојевић, први у рангу служби Војске Србије је Младен Живковић и први у рангу Медицинског факултета ВМА је Хаџи-Миодраг Младеновић.

 

После 14 година промоција младих официра одржана је у кругу Војне академије, у касарни "Генерал Јован Мишковић", а не као претходних година испред Народне скупштине, због поштовања мера епидемиолошке заштите.