Aa

Aa

Ђорђевић пожелео ђацима срећан почетак школске године

Ђорђевић пожелео ђацима срећан почетак школске године

Ђорђевић пожелео ђацима срећан почетак школске године

Читај ми

„Лепо васпитање деце и добро образовање имају кључну улогу у дечијем одрастању односно креирању путање којом ће даље ходати кроз живот као одрасли људи. Срећан полазак у школу желим свој деци у Републици Србији, да вредно уче и буду добри ђаци“, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић приликом посете Заводу за васпитање деце и омладине Београд поводом почетка школске године. 

 

Завод је установа за  збрињавање, васпитање, образовање, професионално оспособљавање и заштиту здравља деце и омладине у сукобу са законом и поремећајем у понашању. Поред наведеног у делатност Завода спада и координација малолетних и одраслих, домицилног и страног становништва за територију Србије. Завод има карактер васпитне установе, јер се у њему у складу са позитивним законским прописима реализује васпитна мера упућивања у васпитну установу. 

 

„Задатак не само запослених у овој установи, већ свих нас као друштва јесте да деци пружимо све што је неопходно за срећно детињство и да поштујемо њихова права. Увођењем дечијег омбудсмана и усвајањем Закона о дечијој заштити, сигуран сам да ће положај деце у Републици Србији бити знатно унапређен. Наш председник Александар Вучић лично инсистира на унапређењу услова одрастања деце, а следећи његову политику, и активним радом на свим пољима, сигуран сам да ћемо остварити циљ који је пред нама“, рекао је министар. 

 

У Завод се смештају млади оба пола, узраста од 14 до 18 година, а којима је изречена судска васпитна мера. Такође, смештај се обезбеђује и деци млађој од 14 година, и то по решењу органа старатељства, а који имају проблеме у понашању. Поред наведеног, пружа се смештај за малолетне стране држављане који су без пратње родитеља пронађени на територији Републике Србије. 

 

„Тренутно је на смештају 24 корисника, двоје корисника похађа 4. разред ШОСО „Вожд“, док остала деца, похађају више разреде, односно средње образовање ШОСО „Вожд“. Наставићемо и у наредном периоду свима њима да обезбеђујемо подршку и помоћ како би превазишли изазове пред којима се налазе“, поручио је министар.

 

Ђорђевић је рекао да је у сарадњи за Канцеларијом за управљањем јавним улагањима, у току завршна фаза израде пројекта за реконструкцију комплетног објекта Завода, а чији почетак радова се очекује у наредној години.

 

„Циљ нам је обезбеђивање услуге корисницима на највишем могућем нивоу и бољих услова рада за запослене. Ово ће бити још једна у низу реконструкција у систему социјалне заштите, која ће значајно побољшати услове боравка деце и квалитет третмана и стручног рада“, закључио је министар.