Ђорђевић посетио породицу са десеторо деце у Медвеђи и обећао им помоћ

Ђорђевић посетио породицу са десеторо деце у Медвеђи и обећао им помоћ

Ђорђевић посетио породицу са десеторо деце у Медвеђи и обећао им помоћ

Читај ми

Најбројнију породицу у Општини Медвеђа, коју чине родитељи са десеторо деце, посетио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић који им је поклонио два лап топ рачунара и обећао да ће им Влада Србије обезбедити боље услове за живот у наредном периоду.

 

"Не заслужује нико у нашој држави да живи у оваквим условима и зато ћемо се као држава потрудити да помогнемо да ова деца добију потпуно нове услове за живот.  Влада Републике Србије пружиће подршку и помоћ, не само овој, већ свакој породици у Србији у складу са својим могућностима. Желимо да наши грађани живе боље и да им у њиховој земљи буде најбоље”, истакао је Ђорђевић.

 

Министар је обишао и Центар за социјални рад Медвеђа, као и филијалу Националне службе за запошљавање где је разговарао о могућностима укључивања младих у привредне активности.

 

Он је истакао да ће Министарство пружити неопходну подршку у изради социјалне карте Медвеђе као и у подстицању предузетништва. 

 

“Приоритет Владе Србије јесте да унапређењем услова за живот и рад смањи одлазак младих и задржи их у својој земљи. Предузећемо све мере како би и у општини Медвеђа пружили могућност младима да живе и раде, буду срећни и задовољни и тако граде своје породице и у свом месту заиста имају бољу будућност“, истакао је Ђорђевић.

 

Председник Општине Медвеђа Небојша Арсић рекао је да општина поклања сваком ђаку прваку ранчеве и уџбенике, као и да је обезбедила бесплатан превоз основцима и средњошколцима.

 

"Повећали смо давања за свако новорођено дете 100 одсто. Деца су наше највеће богатство и трудимо се да што више њих задржимо, односно да задржимо њихове родитеље да их одгајају у својој земљи", истакао је Арсић и додао и да ће за који дан у ђачке клупе у Медвеђи седети више првака него лане.

 

Општину Медвеђа посетила је заједно са министром и в.д. помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.