Aa

Aa

Ђорђевић посетио компанију "Мagna Seating"

Ђорђевић посетио компанију "Мagna Seating"

Ђорђевић посетио компанију "Мagna Seating"

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је производни погон канадске фабрике “Magna Seating” у Оџацима, како би се уверио на који начин се примењују превентивне мере за време епидемије, које су донете у складу са новим Правилником о превентивним мерама за безбедан и здрав рад за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести.

 

Министар се по доласку у фабрику састао са руководством компаније, а затим је обишао погон и разговарао са радницима о спровођењу мера и заштити на раду.

 

Према речима министра, Министарство на чијем jе челу је увек ту да пружи подршку послодавцима како би превентивне мере биле још ефикасније али и да помогне уколико за примену истих имају потешкоћа.

 

„ Новим Правилником, који је ступио на снагу 11. јула, желимо да додатно заштитимо све оне који и у време епидемије свој посао обављају одговорно и да бригу о здрављу запослених подигнемо на највећи могући ниво. Животи и здравље наших грађана су у овом тренутку најбитнији“, истакао је Ђорђевић. 

 

Током посете фабрике "Мagna Seating"  министар је разговарао и са радницима како би се уверио да се спроводе све мера заштите и поштује безбедност на раду. 

 

Како су истакли запослени у компанији "Мagna Seating" током пандемије изазване вирусом COVID-19 нису имали никаквих потешкоћа и захваљујући мерама које је донео Кризни штаб осећају су се сигурно на радном месту. 

 

Ово приликом, Ђорђевић је рекао да најважније да се поштују обавезно ношење заштитних маски, редовно прање руку, држање физичке дистанце од минимум два метра и избегавање окупљања већег броја лица у затвореном простору.

 

Након обиласка фирме "Мagna Seating" министар Ђорђевић је закључио да је ситуација стабилна и да су радници заштићени на најбољи могући начин, а све у складу са прописаним мерама.

 

Компанија "Мagna Seating" донираће Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања 6 хиљада заштитних маски и 500 литара дезинфекционих средства за руке која су намењена Геронтолошким центрима и Домовима за стара лица. 

 

„Magna Seating“ се бави производњом пресвлака за аутоседишта за познате светске марке аутомобила и послује у 18 европских земаља, а у нашој земљи од 2013. године.

 

“Ова компанија која тренутно упошљава 1669 радника, представља великог инвеститора. Нови погон у Алексинцу отвориће се следеће године, што ће омогућити нова радна места за око 700 људи до 2023. године. Србија је поуздан партнер и то ће бити и убудуће, долазак нових инвеститора и запошљавањем великог броја смањује се незапосленост, али омогућава се и да наша привреда расте из дана у дан што је приоритетни циљ Владе Републике Србије и председника Александра Вучића, када је упитању наша економија”, рекао је Ђорђевић.