Aa

Aa

Ђорђевић посетио Геронтолошки центар – Дом Бежанијска коса

Ђорђевић посетио Геронтолошки центар – Дом Бежанијска коса

Ђорђевић посетио Геронтолошки центар – Дом Бежанијска коса

Читај ми

Поводом нове одлуке Кризног штаба за спречавање заразне болести Covid-19 Владе Републике Србије којом се од 22. августа дозвољавају посете у Установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за старе, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Геронтолошки центар – Дом Бежанијска коса.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је заиста добра вест што су посете нашим најстаријима поново дозвољене, јер то значи да епидемиолошка ситуација у Србији иде на боље. 

 

„Најбитније је да посете буду строго контролисане и да сви посетиоци поштују прописане мере, да носе заштитне маске, рукавице, да држе дистанцу од најмање два метра и да се са корисницима не задржавају дуже од 15 минута“, рекао је Ђорђевић и додао да су посете омогућене и непокретним особама уз пратњу, а да корисници, који имају теже здравствено стање, могу да се чују са својим најближима и преко Вибера и Скајпа.

 

Ђорђевић је истакао да Министарство активно прати епидемиолошку ситуацију и да ће у складу са њом у наредном периоду доносити додатне нове мере, а све у циљу боље заштите свих корисника установа социјалне заштите.

 

Директор Дома Срђан Димитријевић истакао је да ова установа увек поступа у складу са инструкцијама ресорног министарства и да је то кључ успеха, односно да је то допринело томе да у овој установи нема забележених случајева заразе.

 

„Апелујем на све сроднике да буду опрезни и умерени и да поштују све прописане мере приликом посета својих најближих, јер наша заједничка обавеза јесте да сачувамо здравље и животе наших корисника“, навео је Димитријевић.