Aa

Aa

Ђорђевић посетио децу са КиМ-а која бораве у Београду

Ђорђевић посетио децу са КиМ-а која бораве у Београду

Ђорђевић посетио децу са КиМ-а која бораве у Београду

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државни секретар Ненад Нерић обишли су Дом "Патријарх Павле" у Београду у којем ће током 10 дана бити смештена деца са Косова и Метохије, међу којима су и она из слабијих социјално - материјалних породица, а која ће имати прилику да прођу кроз врхунске тренажне процесе у спортовима који представљају њихову преокупацију и у којим остварују најбоље резултате у својим узрасним категоријама. 

 

Боравак деце са КиМ-а узраста 12-15 година организовао је Дечији спортски камп "Спортстарс" из Београда, уз подршку Канцеларије за КиМ и Града Београда.

 

Министар Ђорђевић рекао је да Република Србија брине о деци у било којем делу наше земље, пружајући им све услове за лепо детињство и прилике за бољу будућност. Како је навео, ово је идеална прилика да она деца, која у неком спорту постижу добре резултате свој таленат представе и неким од најбољих тренера, а то ће им можда бити и велики корак за неке будуће успехе.

 

„Спорт је нешто чиме треба активно да се баве и млади и стари, јер утиче на психичко и физичко здравље. Драго ми је што су деца са КиМ-а, боравећи у Београду, добила прилику да поред спортских активности и дружења, науче нешто и о историји и култури српског народа. Верујем да ће им ових 10 дана остати у лепом сећању и да ће имати жељу да поново посете наш главни град“, рекао је Ђорђевић.