Aa

Aa

Ђорђевић одао почаст жртвама Холокауста током другог дана посете Држави Израел

Ђорђевић одао почаст жртвама Холокауста током другог дана посете Држави Израел

Ђорђевић одао почаст жртвама Холокауста током другог дана посете Држави Израел

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић током другог дана званичне посете Држави Израел, обишао је „Јад Вашем”, водећи комеморативно - едукативни центар посвећен Холокаусту. Ђорђевић је, у пратњи амбaсадора Републике Србије у Израелу Њ.Е. Милутина Станојевића и почасног конзула Александра Николића, положио венац на месту где сви државници, по званичном протоколу земље домаћина, одају почаст жртвама, поклонивши се над шатором сећања, вечите ватре. 

 

Овом приликом, министар Ђорђевић уписао се у књигу посетилаца:

”Чуваћемо успомену на жртве из прошлости и подсећати да се оваква страдања не смеју поновити. Имајући у виду трагично страдање великог броја људи, изражавамо најдубље поштовање према жртвама, одајемо почаст невино настрадалим.  Само говорећи истину о прошлости можемо спознати садашњост. Српски и јеврејски народ су имали заједничку прошлост, то је оно што чини наша два народа данас још ближим. Нека је слава и хвала свима онима који су дали своје животе!”

 

Ђорђевић је изразио велико задовољство због посете Тел Авиву јер је, како је рекао, имао прилику да се састане са представницима министарстава који се баве питањима социјалне заштите, рада и борачких права и са њима размени искуства која ће несумњиво допринети неким новим идејама и још бољим резултатима. Министар је још додао да је да се овом званичном посетом додатно унапређују билатерални односи две земље.