Aa

Aa

Ђорђевић обишао Удружење родитеља особа са посебним потребама „МИ“ у Бачком Петровцу

Ђорђевић обишао Удружење родитеља особа са посебним потребама „МИ“ у Бачком Петровцу

Ђорђевић обишао Удружење родитеља особа са посебним потребама „МИ“ у Бачком Петровцу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је општину Бачки Петровац и том приликом обишао Удружење родитеља особа са посебним потребама „МИ“ и његовим корисницима поклонио рачунар, истакавши да се нада да ће његовим коришћењем научити много. 

 

Министар Ђорђевић рекао је да је брига о особама са инвалидитетом и унапређење њихових услова живота био и остао приоритет рада Министарства и додао да ће Влада Србије сваке године за те намене издвајати све више средстава, у складу са могућностима државе. 

 

Након удружења, Ђорђевић је обишао и Центар за социјални рад у Бачком Петровцу како би лично видео у којим условима функционише и шта је то што је потребно да би се унапредио рад запослених, а самим тим и услуге које пружају.

 

„План Владе Србије јесте да свака општина добије нови Центар за социјални рад, који ће бити прилагођен управо њиховим потребама и раду и желимо да такав начин оснивања буде једнак у целој земљи, односно у свим центрима за социјални рад“, рекао је Ђорђевић и додао да ће тако компетентни људи радити на правим местима, а да ће се средства, намењена управо за унапређивање услова рада центара за социјални рад, распоређивати на много ефикаснији начин.

 

Председник Општине Бачка Петровац Срђан Симић захавалио је министру на посети и представио му план који општина има када је у питању изградња новог Центра за социјални рад. 

 

Обиласку установе присуствовала је и в.д. помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.