Aa

Aa

Ђорђевић обишао рударско-топионичарски басен Бор

Ђорђевић обишао рударско-топионичарски басен Бор

Ђорђевић обишао рударско-топионичарски басен Бор

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се представницима компаније "Serbia Zijin Bor Corper" доо Бор, и након тога су обишли рударско-топионичарски басен Бор, флотацију "Велики Кривељ". 

 

На састанку разговарали су о новим запошљавањима радника, о безбедности и здрављу на раду, као и о повредама на раду.

 

Ђорђевић је истакао да је задовољан што је компанији "Serbia Zijin Bor Corper" доо Бор, која је 17.12.2018. године имала 4973 радника, а сада броји њих 5230, безбедност и здравље запослених приоритет.

 

"У области здравља и безбедности на раду компанија је од децембра 2018. године до данас уложила више средстава, него што је то био случај од 2000. до 2012. године. Такође, приметни су напретци у сегменту материјално-финансијског положаја радника, којима су плате увећане за 18 одсто", рекао је министар и додао да компанија планира да инвестира 1,26 милијарди долара у напредак пословања, што ће допринети развоју привреде и економије Републике Србије. 

 

За ниво безбедности и здравља на раду, директорка Управе за безбедност и здравља на раду Марина Фуртула истакла је да је знатно виши, него што је био у претходном периоду. 

 

"Утврдили смо да је број повреда на раду мањи за 40 одсто од почетка 2019. године, него за целу протеклу годину. Верујемо да ће компанија улагати у мере безбедности и здравља на раду, како би још више смањили број повреда на раду", рекла је Фуртула. 

 

Главни инжењер у компанији Jiao Jianming навео је да компанија и Министарство имају заједнички став да се безбедности и здрављу на раду, као и заштити животне околине придаје велики значај, и да су предстојећи планови да улагања у поменутој области буду све већа. 

 

Догађају  су присуствовали представници Министарстава Марина Фуртула, Стеван Ђуровић,  директор људских ресурса Huang Zhaoyu, руководилац Сектора за људске ресурсе Мирјана Попадић и саветник за људске ресурсе Xu Chao.