Aa

Aa

Ђорђевић обишао раднике на градилишту и честитао им Дан грађевинара

Ђорђевић обишао раднике на градилишту и честитао им Дан грађевинара

Ђорђевић обишао раднике на градилишту и честитао им Дан грађевинара

Читај ми

Поводом Дана грађевинара у Србији министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је градилиште на Новом Београду, где је запосленима поделио смернице за безбедан и здрав рад на отвореном при високим температурама.

 

Министар Ђорђевић, том приликом, разговарао је са грађевинарима, као и са одговорним руководиоцем градилишта и истакао да ће Инспекторат рада вршити интензивније инспекцијске надзоре у наредном периоду како би се свим запосленима пружила подршка при остваривању права радника. 

 

„Дан грађевинара у Србији искористили смо да проверимо у којим условима радници обављају послове при високим температурама, да ли руководиоци воде рачуна о свим правима радника и да се уверимо да ли се на градилишту поштују смернице за безбедан и здрав рад на отвореном при високим температурама. Брига о сваком раднику, као и подизање свести код запослених о правима која им по закону припадају одувек су приоритет ресорног Министарства, као и Владе Републике Србије, која се континуирано залаже за унапређење положаја радника“, рекао је министар.

 

Том приликом грађевинарима су подељене брошуре, које је припремио Социјално-економски савет, у којима су осим нужних мера за безбедан и здрав рад на отвореном при високим температурама наведена и права радника.

 

Обиласку градилишта присуствовали су директор Инспектората за рад Стеван Ђуровић, в.д. директор Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула и секретар Социјално-економског савета Душан Петровић.