Aa

Aa

Ђорђевић обишао Дом за децу и лица ометена у развоју „ Др Никола Шуменковић“ у Стамници.

Ђорђевић обишао Дом за децу и лица ометена у развоју „ Др Никола Шуменковић“ у Стамници.

Ђорђевић обишао Дом за децу и лица ометена у развоју „ Др Никола Шуменковић“ у Стамници.

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обишао је Дом за децу и лица ометена у развоју „Др Никола Шуменковић“ у Стамници, како би разговарао са руководством и запосленима о актуелној епидемиолошкој ситуацији.  

 

„У овој Установи нема заражених корисника ни запослених особа. Заштитна опрема се редовно обезбеђује, што ћемо наставити и у будућности. Уз континуирану комуникацију и превентивно деловање можемо  спречити појаву и ширење вируса COVID-19 “, објаснио је Ђорђевић.

 

С обзиром на то да у Дому у Стамници бораве деца и лица ометена у развоју, министар Зоран Ђорђевић истакао је да посебну пажњу треба посветити овој установи. 

 

Директорка Дома за децу и лица ометена у развоју „ Др Никола Шуменковић“ у Стамници Ана Томашевић истакла је да од почетка епидемије у установи нема проблема.

 

„У Дому за децу и лица ометена у развоју „Др Никола Шуменковић“ у Стамници на смештају је 333 корисника и 196 запослених. Имамо довољне количине заштитне опреме. Придржавамо се инструкција и спроводимо превентивне мере “, истакла је Томашевић. 

 

Посети су присуствовали Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посебни саветник министра Ана Ђокић, виши саветник у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Јована Вазура, инспектор социјалне заштите Ана Вукмировић, председница Синдиката запослених у социјалној заштити Мирјана Вељовић, председник Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Зоран Савић и и директорка Дома за децу и лица ометена у развоју „Др Никола Шуменковић“ у Стамници Ана Томашевић.