Aa

Aa

Ђорђевић: Неопходно је искоренити стереотипе приликом запошљавања Рома и припадника LGBT популације

Ђорђевић: Неопходно је искоренити стереотипе приликом запошљавања Рома и припадника LGBT популације

Ђорђевић: Неопходно је искоренити стереотипе приликом запошљавања Рома и припадника LGBT популације

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, државни секретар др Стана Божовић и в. д. помоћник министра Нина Митић одржали су редовни састанак са представницима ромских удружења и Националног савета ромске националне мањине, као и са представницима удружења, која се залажу за подршку и заштиту LGBT лица, који је одржан на иницијативу министра.

 

Министар Ђорђевић је, сумирајући резултате досадашњег рада, још једном указао на потребу да се ради на повећању броја запослених Рома и Ромкиња, укључујући развијање и примену програма преквалификације и доквалификације и предложио да се одреди представник ромских удружења, који ће посебно радити на питањима запошљавања у сарадњи са Министарством и Националном службом за запошљавање.  

 

Како је навео, потребно је акценат на о овом поступку ставити на младе и пригодним активностима и пословима дати им шансу за будући развој.

 

Када је у питању састанак са представницима удружења, која се залажу за подршку и заштиту LGBT лица, министар је упознао присутне са плановима свог Министарства усмерених ка припремама и остваривању политика и мера у оквиру спречавања дискриминације и реализације Плана рада Владе за 2020. годину. 

 

Ђорђевић је истакао могућност развијања заједничких пројеката на остваривању равноправности свих грађана и грађанки Републике Србије без обзира на лично својство. 

 

„Министарство ће у партнерству са организацијама цивилног друштва радити на коришћењу средстава из европских фондова, изради нацрта прописа и предлога стратешких докумената, јачању цивилног друштва као сектора сарадње, психолошком и социјалној заштити LGBT лица“, навео је министар и додао да се овакви састанци одржавају свака 3 месеца и да се на њих позивају и представници других државних органа и установа.