Aa

Aa

Ђорђевић наложио Пио фонду штампање решења и осталих поднеска на Брајевом писму

Ђорђевић наложио Пио фонду штампање решења и осталих поднеска на Брајевом писму

Ђорђевић наложио Пио фонду штампање решења и осталих поднеска на Брајевом писму

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић наложио је Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање штампање решења и осталих поднеска из надлежности Фонда и на Брајевом писму, као и да се у циљу реализације ове иницијативе предузму потребне мере и активности.

 

„Циљ Владе Србије, како је и рекао председник Александар Вучић, је изградња државе по мери свих грађана, а штампањем решења на Брајевом писму додатно унапређује положај слепих и слабовидих особа и омогућава им лакшу употребу неопходне документације“, рекао је министар и додао да и други државни органи треба да следе пример Министарства.

 

У циљу уклањања препрека које онемогућавају партиципацију слепих и слабовидих особа, као и ради превазилажења проблема са којима се суочавају, Министарство је за потребе Савеза слепих Србије, а на иницијативу председника Републике Србије, господина Александра Вучића, у току 2017. године, обезбедило набавку два Брајева штампача са пратећом опремом у укупном износу од 5.234.504 динара.

 

Реализацијом наведене иницијативе доследније ће се примењивати одредбе Закона о спречавању дискриминација особа са инвалидитетом, којима је утврђено да су органи јавне власти дужни да предузимају мере за обезбеђење равноправности особа са инвалидитетом у поступцима пред тим органима, као и да особама са инвалидитетом обезбеде уживање права без дискриминације.