Aa

Aa

Ђорђевић најстроже осудио претње упућене деци председника Вучића

Ђорђевић најстроже осудио претње упућене деци председника Вучића

Ђорђевић најстроже осудио претње упућене деци председника Вучића

Читај ми

Поводом језивих претњи које су на друштвеној мрежи Твитер упућене деци председника Републике Србије Александра Вучића, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је пред посланицима у Народној Скупштини истакао да као отац сина и ћерке овај чин може да окарактерише као катастрофу и апеловао на надлежне органе да буду ефикасни у решавању овог случаја. 

 

„Дубоко сам уверен да већина наших грађана не жели Србију у којој је насиље над децом и женама или глобално насиље нешто што је облик политичке борбе" рекао је министар и апеловао на суд и судство да починиоца осуде на прави начин.

 

Верујем да ће сви надлежни органи, Министарство унутрашњих послова, да ураде свој посао на најбољи начин и да ће пронаћи особу која стоји иза овог дела.

 

Ђорђевић је истакао и да људе који себи дају за право да упућују овакве говоре мржње, а крију се иза лажних налога на друштвеним мрежама, медији не треба више да крију од јавности.

 

„Апелујем на медије да пуним именом и презименом и са сликом истакну оне који стоје иза оваквих, пре свега, нељудских дела, јер то је обавеза према нашим грађанима и нашој деци који треба да се осећају сигурно у својој земљи“, нагласио  је Ђорђевић и подсетио да ово што ради опозиција није први пут, већ да је у предизборној кампањи, 2012. године, док је била на власти, такође упућивала претње садашњем председнику и његовој породици, али да верује да ће се овај случај решити на најбољи и најефикаснији начин, како се више никада не би поновио.