Aa

Aa

Ђорђевић: Начин на који се опходимо према онима који су се борили за ову земљу је огледало једног друштва

Ђорђевић: Начин на који се опходимо према онима који су се борили за ову земљу је огледало једног друштва

Ђорђевић: Начин на који се опходимо према онима који су се борили за ову земљу је огледало једног друштва

Читај ми

Поводом усвојеног Закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, који ступа на снагу 01. јануара 2021. године, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима удружења ратних војних инвалида и бораца.

 

„Након ступања на снагу поменутог закона, формираћемо Радну групу која ће контролисати његово спровођење, али и  давати предлоге Влади Србије и ресорном Министарству шта је потребно додатно урадити како би се додатно унапредио положај бораца. Начин на који се опходимо према борцима, њиховим породицама и ратним инвалидима јесте огледало једног друштва и зато ћемо и у наредном периоду наставити да унапређујемо услове њиховог живота и повећавамо њихова права у складу са могућностима државе“, рекао је Ђорђевић. 

 

Министар је подсетио да је Нацрт поменутог закона израђен на иницијативу председника Александра Вучића и да су у његовој припреми учествовали и представници самих удружења. 

 

„Захваљујући залагању председника Александра Вучића и водећи се његовим смерницама да се омогуће већа права борачкој популацији, Србија је у претходних неколико година суштински променила однос према онима који су се борили за своју земљу и њиховим породицама. Очигледан резултат тога јесте управо овај нови закон којим ће се знатно повећати њихова права“, навео је Ђорђевић..

 

На састанку је разговарано и о последњем расписивању Јавног позива за учешће у пројектима у Министарству, за која су, према речима министра обезбеђена средства у буџету.

 

„Веома је битно да у реализацију пројеката буду укључени и сами борци, а суштина ових састанака јесте да уз конструктивни дијалог дођемо до најбољих решења. Брига о борцима јесте брига о онима који су се борили за нашу државу, а неки од њих су и дали своје животе за нашу бољу будућност, то никада не смемо и нећемо заборавити“, истакао је министар.