Aa

Aa

Ђорђевић на Сретењској свечаности у Скопљу

Ђорђевић на Сретењској свечаности у Скопљу

Ђорђевић на Сретењској свечаности у Скопљу

Читај ми

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, на Сретењској свечаности у Македонском народном театру у Скопљу,  честитао је у име председника Републике Србије Александра Вучића, у име Владе Републике Србије и у своје лично име Сретење Господње, Дан државности Републике Србије који прослављају сви грађани Србије и сви Срби у свету.

 

„Данашњи празник веома је битан за сваког Србина ма где он живео, с обзиром на то да је неодвојив и значајан део његовог националног идентитета и личног достојанства“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је истакао да имајући у виду иницијативу председника Вучића о „малом шенгену“ на Западном Балкану, којој су се у потпуности одазвали лидери Северне Македоније и Албаније, а која доноси несагледиве макроекономске бенефите за све грађане трију република, можемо да очекујемо да ће сва евентуална неразумевања из прошлости бити амортизована и разрешена у позитивном духу.

 

Ђорђевић је додао да изградњом јужног крака Коридора 10 кроз нашу земљу, у потпуности завршен модеран аутопут кроз целу Србију који ће допринети даљем повезивању Северне Македоније и Републике Србије.

 

„Можемо очекивати да ће билатерална сарадња и међусобно уважавање и разумевање наше две земље бити све боље и квалитетније. Треба поменути и да је систем интегрисаног граничног прелаза Прешево-Табановце, који је уведен прошлог лета, умногоме олакшао и унапредио промет између Србије и Северне Македоније“, рекао је он.

 

Министар је подвукао да није тешко претпоставити да ће и припадници српске националне заједнице у Северној Македонији приметно осетити бенефите све ближе и боље сарадње Северне Македоније и Србије, како у инфраструктурном, тако и у политичком и економском смислу.