Aa

Aa

Ђорђевић на изложби „Грузија, безбедна дестинација за путовање“

Ђорђевић на изложби „Грузија, безбедна дестинација за путовање“

Ђорђевић на изложби „Грузија, безбедна дестинација за путовање“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је свечаном отварању изложбе „Грузија, безбедна дестинација за путовање“, коју је организовала Канцеларија амбасаде Грузије у Београду поводом 25 година дипломатских односа двеју земаља.

 

Ђорђевић је истакао да ће ова изложба грађанима Србије приближити лепоте Грузије, а када се створе услови за путовања, која тренутно нису препоручљива због епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом, моћи ће и лично да се увере у оно што је приказано на фотографијама. 

 

„Србија и Грузија деле заједничке вредности и залажу се за поштовање суверенитета и интегритета међународно признатих земаља. Наше две земље имају добре и пријатељске односе, али постоји још простора да се сарадња унапреди, посебно у области економије, чему ће допринети и отварање амбасаде Грузије у Београду“, рекао је министар. 

 

Министар је такође истакао да је Србија захвална Грузији на непризнавању једнострано проглашене независности тзв. државе Косова.

 

„Смернице и подршка председника Републике Србије Александра Вучића за унапређење сарадње Србије и Грузије су гарант успеха којем тежимо, а то је додатно унапређење већ постојећих добрих односа“, истакао је.

 

Почасни конзул Грузије у Србији Драган Шаговновић рекао је да су током претходних пет година направљени велики помаци у сарадњи двеју земаља.

 

„Одржана су три пословна форума, отворен је почасни конзулат Грузије у Србије као и дипломатска Канцеларија Грузије у Србије, а ускоро се очекује и отварање почасног конзулата Србије у Грузији“, навео је и додао да између двеју земаља постоје велике сличности, пре свега у вери с обзиром да је Грузија колевка православља. 

 

Шеф мисије Канцеларије Амбасаде Грузије у Београду Илија Кобериџе захвалио је министру Ђорђевићу на залагању које пружа у циљу унапређења односа Грузије и Србије и истакао да су билатерални односи наше две земље на високом нивоу.

 

„Имамо веома добру сарадњу са Србијом и надам се да ће се она наставити и у наредном периоду. Грузија ће увек подржавати територијални интегритет и суверенитет Србије и њен став, када је у питању непризнавање тзв. државе Косово“, рекао је Кобериџе.

 

Како каже, тренутно је због епидемије корона вируса Грузија затворена за стране држављане, али се нада да ће границе ускоро бити отворене за туристе, међу којима верује да ће бити и Срба, који ће желети да уживају у лепотама Грузије.