Aa

Aa

Ђорђевић: Компанија „Heineken Srbija“ донирала 12 милиона за респираторе

Ђорђевић: Компанија „Heineken Srbija“ донирала 12 милиона за респираторе

Ђорђевић: Компанија „Heineken Srbija“ донирала 12 милиона за респираторе

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са директором компаније „Heineken Srbija“ Никосом Зоисом, која се поводом тренутне епидемиолошке ситуације, изазване ширењем вируса COVID-19 обратила Министарству са жељом да донирају 12 милиона динара за набавку респиратора.

 

Министар Ђорђевић рекао је да држава све чини да своје грађане заштити, пружи им неопходну негу и сачува њихове животе и то ће наставити и у наредном периоду, али да је свака донација и помоћ од великог значаја за целу земљу.

 

„Веома сам поносан што у Србији имамо друштвено одговорне компаније које послују добро и брину о својим људима и заједници. Уз оваку помоћ сигуран сам да ћемо много лакше и брже изаћи из овог периода. Захвалан сам у име целе Владе на овој донацији и надам се и верујем да ће и друге компаније следити овај пример и тиме помоћи нашој Србији и свим њеним грађанима.“, истакао је министар.

 

Директор компаније „Heineken Srbija“ Никос Зоис рекао је да се саосећају са свима који су погођени овом болешћу и да су управо зато одлучили да донирају средства за додатне респираторе у болницама. 

 

„Радујемо се будућим дружењима и окупљањима која ће сигурно доћи и то много брже уколико смо сви одговорни и солидарни,”, поручио је.