Aa

Aa

Ђорђевић и Вучевић посетили Геронтолошки центар ''Нови Сад'' и Дом у Ветернику

Ђорђевић и Вучевић посетили Геронтолошки центар ''Нови Сад'' и Дом у Ветернику

Ђорђевић и Вучевић посетили Геронтолошки центар ''Нови Сад'' и Дом у Ветернику

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетили су Геронтолошки центар ''Нови Сад'' и Дом за децу и омладину ометену у развоју ''Ветрник'' и том приликом предали донацију, односно трајно заштитна одела свим запосленима у те две установе.

 

Министар Ђорђевић нагласио је да је веома важно што корона није ушла у Геронтолошки центар ''Нови Сад'' и захвалио се запосленима на посвећеном раду и поштовању свих мера које прописују струка и Кризни штаб.

 

„Резултат борбе против COVIDA - 19 зависи од сваког од нас. Чувајући себе, чувамо и друге, а посебно људе угроженог здравља. Све мере које је Влада Републике Србије донела усмерене су на добробит здравља свих грађана. Уколико будемо дисциплиновани и поштујемо социјалну дистанцу, која је и даље неопходна, изаћи ћемо из ове кризе са мање последица“, рекао је Ђорђевић који је након посете Новом Саду, обишао и Геронтолошки центар у Врбасу како би пружио подршку запосенима и корисницима.

 

Градоначелник Милош Вучевић истакао је да је ангажман свих радника у установама овог типа за време епидемије за сваку похвалу.

 

„Речима се не може исказати захвалност коју дугујемо запосленима у овим установама чији штићеници спадају у изузетно осетљиве на вирус Ковид 19. Геронтолошки центар од заразе која је најопаснија за старије и здравствено осетљиве особе. Они дежурају по две седмице у континуитету, не одлазе својим породицама и подносе заиста значајне жртве да би очували здравље корисника установа социјалне заштите. Град се труди да им обезбеди што бољу логистичку подршку, јер само заједничким снагама и одговорним понашањем сваког појединца можемо допринети да  последице епидемије буду што мање“, нагласио је.