Aa

Aa

Ђорђевић и Гашић уручили донацију Геронтолошком центру у Крушевцу

Ђорђевић и Гашић уручили донацију Геронтолошком центру у Крушевцу

Ђорђевић и Гашић уручили донацију Геронтолошком центру у Крушевцу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и бивши градоначелник Крушевца Братислав Гашић посетили су Геронтолошки центар у Крушевцу како би, у знак захвалности за значајан рад, труд и пожртвованост свих запослених у току епидемије корона вируса, уручили вредну донацију.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је систем социјалне заштите реаговао на време, да је Министарство донело низ мера и директива које су значајно утицале на спречавање ширења вируса. Како каже, Република Србија је поносна на све раднике у установама социјалне заштите и додао да ће њихов рад, који у неком претходном периоду није био довољно видљив, сигурно сада имати неку другу и много бољу слику у друштву.

 

„Захваљујући председнику Александару Вучићу, који је препознао важност рада радника у установама социјалне заштите, материјални положај биће све бољи из године у годину. Плате радника у систему социјалне заштите су већ повећане за 10 одсто, а оно што је такође значајно јесте да су неки од њих, који су се добро показали у току епидемије, већ добили посао на неодређено“, рекао је Ђорђевић.

 

Како је навео, Светска здравствена организација је Србију навела као добар пример целом свету, у смислу функционисања система социјалне заштите и у неком наредном периоду израдиће и брошуру, која ће послужити као адекватан водич уколико се догоди нека друга пандемија у свету.

 

Према речима министра, иако су се поштовале све прописане мере Владе Србије, у Геронотолошком центру у Крушевцу било је нажалост случајева заразе, али захваљујући брзом реаговању и стручности запослених, сви заражени су излечени, смртних исхода није било, а спречено је и даље ширење вируса.  

 

Бивши градоначелник Крушевца Братислав Гашић истакао је да да је ова донација уручена у знак захваности свим запосленима у центру, који су у претходна три месеца уложили огроман труд и одрицања, како би се сачували животи свих корисника.

 

„Крушевац се успешно изборио са епидемијом корона вируса. Све установе, болница, дом здравља, па и привремена болница, која је брзо сређена и направљена, показале су велику одговорност и стручност у овој тешкој борби“, рекао је Гашић и захвалио на ангажовању Војсци Србије, МУП-у и новинарима који су се свакодневно трудили да грађане Србије информишу у сваком тренутку о свим битним информацијама.

 

Директорка Геронтолошког центра Јелена Мијаиловић захвалила је на урученој донацији и истакла да је она од велике важности како за све кориснике тако и за саму установу.

 

„Сви запослени и корисници су данас доброг здравственог стања. Иза нас је велика борба из које смо изашли као победници, а данас смо и награђени за то. Од Удружења привредника Крушевца добили смо 70 болничких кревета, наткасних и душека, а од бившег градоначелника Братислава Гашића два апарата за праћење виталних функција органа и један ултразвучни апарат“, навела је директорка.