Aa

Aa

Ђорђевић: Физички напади на инспекторе приликом обављања службене дужности су недопустиви

Ђорђевић: Физички напади на инспекторе приликом обављања службене дужности су недопустиви

Ђорђевић: Физички напади на инспекторе приликом обављања службене дужности су недопустиви

Читај ми

Поводом физичког напада на инспектора рада Одељења инспекције рада Смедерево приликом вршења ванредног инспекцијског надзора у једном нерегистрованом угоститељском објекту, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, истакао је да је такво насилничко понашање недопустиво и да Министарство неће дозволити да се тако нешто више понавља.

 

„Желимо да заштитимо оне који свој посао обављају савесно, вредно и одговорно. Нећемо дозволити да их било ко и било када спутава у томе. Физички напади на службена лица приликом вршења своје дужности су недопустиви и настојаћемо да се они, која су себи то дали за право, најригорозније казне. Поднећемо кривичну пријаву и пратити рад Тужилаштва у овом случају, јер желимо да јасно ставимо до знања, да ће сви они који желе да спрече државу да ради свој посао бити кажњени", рекао је Ђорђевић након разговора са нападнутом инспекторком.

 

Како је навео, посао инспектора је веома одговоран и захтеван и зато ће Министарство увек бити уз њих и поступати у оквиру своје надлежности, а у циљу њихове најбоље заштите.

 

Директор Инспектората за рад Стеван Ђуровић истакао је да су се у последње три године догодила четири физичка напада на инспекторе рада о чему је Инспекторат одмах обавестио Министарство унутрашњих послова.

 

„Инспекторат за рад поступао је одговорно и адекватно и о свим случајевима одмах обавестио МУП. Поднета је кривична пријава и очекујемо од надлежних органа и судства да предузму одређене мере,  када се ради о нападу на службено лице. Посао инспектора рада је веома сложен, јер они морају све оно што се ради мимо законске регулативе уведу у законску, што заиста није лако“, рекао је Ђуровић и додао да ће управо због оваквих примера, Инспекција рада вршити још јаче контроле у наредном периоду.

 

Наиме, инспекторки рада је власник угоститељског објекта, у којем је вршила надзор, два пута поцепао записник, вређао је и гађао пикслом. Након инцидента позвана је полиција која је одмах изашла на лице места, извршила увиђај и о наведеном случају обавестила јавног тужиоца.