Aa

Aa

Ђорђевић: Економска перспектива Србије данас је одлична

Ђорђевић: Економска перспектива Србије данас је одлична

Ђорђевић: Економска перспектива Србије данас је одлична

Читај ми

„Економска перспектива Србије данас је одлична с обзиром на све предиспозиције које имамо и на оно што је урађено од како је СНС на челу са Александром Вучићем на власти“, оценио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

 

Ђорђевић је на трибини Центра за друштвену стабилност о економским перспективама Србије подсетио да је држава тада била "на ивици банкрота, а грађани несвесни колико је стање било лоше".

 

"Било шта да урадите или да предузмете мере којима грађани неће бити задовољни, могли сте да ризикујете да изгубите на следећим изборима. На нама је била одлука или да држава оде у банкрот или да пробамо нешто да урадимо. Нисмо тада очекивали да ће Београд, а касније и Србија, дати такве резултате. Данас имамо притисак, али и жељу да будемо још бољи", рекао је Ђорђевић.

 

Наводећи шта је до сада постигнуто, инфлација минимална, курс стабилан, а амбијент за инвестиције повољан, министар је оценио да је економска перспектива Србије одлична.

 

Оценио је да су три кључне области за економски развој Србије пољопривреда, дигитализација и електроиндустрија, а на питање каква је економска перспектива у ситуацији кад људи одлазе из земље, Ђорђевић је рекао да су економске миграције и сама демографија нешто на чему Влада Србије мора да ради.

 

"Јер колико год будемо радили а немамо људи то ће бити без икаквог резултата у будућности. Паралелно са економским планом, морамо да радимо да се људи врате у Србију", рекао је Ђорђевић.