Aa

Aa

Ђорђевић: Брига о деци је приоритет

Ђорђевић: Брига о деци је приоритет

Ђорђевић: Брига о деци је приоритет

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, након емитовања прилога на Радио телевизији Србије о шесторо деце која у Новом Козјаку код Алибунара живе без родитеља, затражило је од Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, да хитно достави информације о случају и наложило републичкој инспекцији социјалне заштите да изврши увид у рад Центра за социјални рад у Алибунару.

 

Према Закону о социјалној заштити и  Закону о утврђивању надлежности Аутономне покрајине Војводине, центри за социјални рад на територији АП Војводина су у надлежности покрајинског органа, тачније Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова. 

 

Законом о социјалној заштити, члан 167, став 2, дефинисано је да надзор над стручним радом центра за соц рад на територији АП Војводина врши надлежни покрајински орган као поверен посао.

 

Инспекцијски надзор над радом тих истих установа  на територији АП Војводина такође врши надлежни покрајински орган као поверен посао.

 

Док Закон о утврђивању надлежности Аутономне покрајине Војводине у члану 55, став 1.2 дефинише да АП Војводина преко својих органа у области правне заштите породице и старатељства у складу са законом врши надзор над радом органа старатељства и стручним радом органа старатељства на територији АП Војводине.

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да ће се ресор којим руководи максимално ангажовати како би се овим малишанима омогућили бољи услови за живот.

 

„Брига о деци је наша највећа обавеза, уложићемо максималне напоре да утврдимо чињенице у конкретном случају и пронађемо начин да им омогућимо безбрижно детињство“, подвукао је министар.