Aa

Aa

Дејан Антић посетио породицу Ненада Филиповића борца са Кошара

Дејан Антић посетио породицу Ненада Филиповића борца са Кошара

Дејан Антић посетио породицу Ненада Филиповића борца са Кошара

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић посетио је у селу Сува Морава код Владичиног Хана породицу Ненада Филиповића, борца са Кошара.



У одбрани јужне српске покрајине 1998. и 1999. године Ненад Филиповић је учествовао као припадник 53. граничног батаљона Војске Југославије. Данас је запослен у Војсци Србије као војник по уговору.



У разговору са породицом Филиповић држвни секретар је рекао да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на челу са министром Николом Селаковићем посвећује посебну пажњу и придаје велики значај сваком грађанину који је у тешким временима рата носио српску униформу како би бранио свој народ. Такав је случај и са Ненадом Филиповићем борцем са Кошара чија породица до сада није имала решено стамбено питање, али које ће залагањем државе Србије и локалне самоуправе бити решено у најскорије време.



"Свесни смо жртве коју су Ненад и његови саборци поднели бранећи суверенитет наше отаџбине, свој народ и националне светиње. Када је Србији било тешко Ненад Филиповић није оклевао, већ је узео активно учешће у одбрани земље. Зато данас Србија узвраћа истом мером не би ли Ненад и његова породица имали свој кров над главом" - навео је Дејан Антић.



Према речима државног секретара општина Владичин Хан је определила 1.400.000 динара помоћи за откуп куће и решавање стамбеног питања Ненада Филиповића, а радови на санацији куће у селу Стубал почињу већ на пролеће.


"Захваљујући општини Владичин Хан средства за подршку породици Филиповић опредељена су путем јавног конкурса за помоћ материјално угроженим особама. Осим тога локална самоуправа ће помоћи и око уређења дворишта стамбеног објекта намењеног породици Филиповић, док ће путем конкурса за унапређење енергетске ефикасности бити замењена и столарија на самом објекту" - истакао је државни секретар.



Антић се захвалио и руководству општине Владичин Хан на друштвено-одговорном односу према српским борцима и одбрамбено-ослободилачкој традицији српског народа.