Aa

Aa

Деца из породица бораца из Ниша у посети Источној Илиџи у Републици Српској

Деца из породица бораца из Ниша у посети Илиџи у Републици Српској

Деца из породица бораца из Ниша у посети Источној Илиџи у Републици Српској

Читај ми

Уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, деца бораца из Ниша посетила су Источну Илиџу у Републици Српској, где су обишла споменике и меморијале и тако се ближе информисала о онима који су дали своје животе за оснивање и одбрану Републике Српске.

 

Посету су организовали Удружење пензионисаних припадника војске и војних ветерана Србије и борачка организација „Илиџански борац“ из Источне Илиџе. 

 

Деца из Ниша су учествовала и у културно уметничком програму, који је организован у част свих бораца Србије и Републике Српске.

 

Програм је организован и у знак сећања на директора Ургентног центра у Нишу, хирурга  Миодрага Лазића, који је током деведесетих био ратни хирург добровољац у Републици Српској Крајини и Републици Српској, а који је преминуо у априлу 2020. године од последица корона вируса. 

 

Том приликом одржан је и помен свим погинулим припадницима Илиџанске бригаде, који се одржава сваке године, а током којег се одаје пошта и свим жртвама погрома спрског народа у Хрватској током операције „Олуја“.

 

Председник борачке организације „Илиџански борац“ Горан Шеховац рекао је да је циљ посете деце из Ниша да се не заборави херојство њихових очева и да ће та организација у сарадњи са ветеранима Србије и у будуће реализовати такве пројекте.