Aa

Aa

Дачић и Ђорђевић отворили међународну конференцију „Жене лидери и одрживи развој – истински равноправне"

Дачић и Ђорђевић отворили међународну конференцију „Жене лидери и одрживи развој – истински равноправне"

Дачић и Ђорђевић отворили међународну конференцију „Жене лидери и одрживи развој – истински равноправне"

Читај ми

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворили су међународну конференцију „Жене лидери и одрживи развој – истински равноправне", која је окупила  многе званичнице и званичнике, како из Европе и света, тако из наше земље, са циљем успостављања сарадње између жена светких лидера, са женама лидерима из Србије и са Балкана.

 

„Част ми је и задовољство да вас поздравим у име организатора ове конференције – Владе Републике Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и у своје лично име.  Изузетно је значајно што ће се на овом скупу говорити о томе какав допринос жене из целог света дају остваривању Циљева одрживог развоја Уједињених нација. Уверен сам да је по свом тематском обиму, квалитету излагања и њиховој информативности ова конференција од прворазредног значаја за нас“, рекао је Ђорђевић.

 

Он је истакао да мир, правда и снажне институције нису само Миленијумски циљеви Уједињених нација, већ да су и циљеви одрживог развоја Републике Србије и политика Владе Републике Србије, чији је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саставни део. 

 

„Само јачањем различитих партнерстава  развијених и неразвијених земаља, као и развијених и неразвијених региона, приватног и друштвеног сектора, органа државне управе и јединица локалне самоуправе са  невладиним сектором, и уз партнерство научних институција са финансијским и индустријским сектором – можемо са успехом заједно да градимо бољу будућност за све становнике планете“, нагласио је Ђорђевић и додао да је међународна сарадња предуслов за развој и да у том сегменту улога женског лидерства још увек није у довољној мери препозната и афирмисана.

 

Министар је објаснио да се Република Србија поноси чињеницом да се у Индексу родне равноправности за 2018. годину наша земља налази на 16. месту, тј. да има бољи резултат у том домену од половине земаља чланица Европске Уније. 

 

„Уверен сам да ће ова конференција обезбедити неопходну размену драгоцених искустава представница Републике Србије са представницама других земаља региона Западног Балкана, Европе и света“, закључио је министар и пожелео присутнима квалитетан и успешан рад на конференцији.