Aa

Aa

Бринући једни о другима постајемо још боље друштво

„Обележавање Светског дана становништва идеалан је начин да се сви заједно подсетимо да имамо заједнички задатак, а то је да бринемо и помажемо једни другима, јер тада ћемо сигурно постати још успешније и боље друштво“, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална и питања Зоран Ђорђевић. Министар је истакао да је циљ Владе Србије, како је и рекао председник Александар Вучић „изградња државе по мери свих грађана“ и додао да ће ресорно министарство наставити да се активно залаже и у наредном

Бринући једни о другима постајемо још боље друштво

Читај ми

„Обележавање Светског дана становништва идеалан је начин да се сви заједно подсетимо да имамо заједнички задатак, а то је да бринемо и помажемо једни другима, јер тада ћемо сигурно постати још успешније и боље друштво“, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална и питања Зоран Ђорђевић.

 

Министар је истакао да је циљ Владе Србије, како је и рекао председник Александар Вучић „изградња државе по мери свих грађана“ и додао да ће ресорно министарство наставити да се активно залаже и у наредном периоду за остварење тог циља.

 

„Брига о наши најмлађим члановима друштва, деци без родитеља, радницима, најстаријим грађанима и залагање да се сви наши становници осећају равноправни у друштву, приоритетни су задаци Министарства на чијем сам челу. Наши грађани морају да знају да ће држава увек бринути о њима, јер без њих Србија не постоји“, рекао је министар и додао да је држава успешна када су њени грађани задовољни и срећни.

 

Поред министра Ђорђевића, на конференцији поводом обележавања Светског дана становништва говорили су и грађани Републике Србије који су били или су још увек корисници социјалне заштите и поделили са присутнима своје животне приче.

 

Оперска певачица из Српског народног позоришта у Новом Саду Наташа Тасић – Кнежевић истакла је да различитости, као што су вера, боја коже и језик, не треба да буду ни препрека ни предност за остварење циљева. Како каже, најбитније је бити човек, јер то је једино што нас разликује од оних који то нису. 

 

Такође, младић који је као малолетни мигрант без пратње из Ирака дошао у Србију Писван Карокс истакао је да захвалан Србији која му је пружила све услове за живот и додао да му је у нашој земљи заиста лепо.

 

Студенткиња која живи у хранитељској породици Андријана Вуковић рекла је да је за сву децу, која одрастају попут ње, веома важно каква слика о хранитељству постоји у друштву.

 

„Промоција хранитељства од стране особа које су имале искуство одрастања у овом систему је једно од једноставнијих решења која би могла имати значајан утицај на промену јавног мњења и повећање свести о предностима хранитељства у оквиру укупног система социјалне заштите. Ја данас на овај начин дајем свој допринос”, истакла је Андријана.

 

Хранитељ Славица Ђурђевић, која се 12 година бави хранитељством рекла је да јој је најдраже што су се многе породице угледале на њену и одлучиле да такође пруже дом и љубав оној деци којој је то потребно. 

 

„У обављању одговорне и сложене, а тако прелепе улоге хранитеља ми нисмо сами. Подршку нам пружају стручњаци са којима делимо и лепе и тешке тренутке. Заједно смо ту да деци која , из неког разлога не могу да живе са својим родитељима, пружимо најбоље могуће услове за срећно детињство и успешно одрастање“, поручила је.

 

Корисник услуга РЈ Дом Карабурма Миодраг Хаџи Пешић захвалио је Министарству које је пружило подршку у стварању бољих услова живота за најстарије грађане и тиме показало колико заиста брине њима.

 

„Програми социјалне заштите које подржава Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања изузетно хумани, ефикасни и успешно постављени и волео бих да и надаље друштво настави да подржава људе који се из објективних разлога нађу у сличној ситуацији као и ја“, поручио је Пешић. 

 

Сликарка без руку Ана Симанић Томић такође је истакла да је захвална на подршци Министарства у организацији изложбе на којој лично учествује и додала да је то знак да особе са инвалидитетом заиста имају једнаке могућности као и грађани без инвалидитета.