Aa

Aa

Биљана Барошевић присуствовала отварању нових просторија Савеза дистрофичара Србије

Биљана Барошевић присуствовала отварању нових просторија Савеза дистрофичара Србије

Биљана Барошевић присуствовала отварању нових просторија Савеза дистрофичара Србије

Читај ми

Помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовала је свечаном отварању нових просторија Савеза дистрофичара Србије, на територији општине Палилула у Београду.



„ Изузетно ми је задовољство што сам у прилици да будем у новим просторијама Савеза, које су захваљујући средствима Министарства, Сектору за особе са инвалидитетом реконструисане и адаптиране, чиме су створени бољи услови за све чланове удружења и рад запослених. У оквиру програма Србија без баријера издвојили смо 1.836.145 хиљада динара”, рекла је Барошевић.



Помоћник је навела да је Савезу дистрофичара Србије у 2023. години опредељено близу 20 милиона динара. “Министарство ће наставити да пружа подршку Савезу како би унапредило положај особа са инвалидитетом и наставило да ствара Србију без баријера!”



Барошевић је Емилији Ристић ученици трећег разреда, Основне Школе Вук Стефановић Караџић из Шилова, са Косова и Метохије, која није присуствовала „11. летњем кампу СДС Стварамо бољи свет “, у Врднику, поклонила у име Министарства лаптоп. Камп је организован ради унапређења капацитета деце и квалитета њихових живота у августу месецу текуће године, а реализован је средствима Министарства у износу од 2.849.500 динара.



Овом приликом, уручена је захвалница од стране Савеза помоћнику министра Биљани Барошевић за допринос раду у Сектору за особе са инвалидитетом.



Свечаном отварању нових просторија Савеза дистрофичара Србије који окупља 14 удружења, присуствовали су,  поред помоћника Биљане Барошевић и Бојана Миленовић, члан Већа за социјална питања општине Палилула и Душан Тројановић председник Савеза дистрофичара Србије који је уједно и председник Удружења дистрофичара Београда.